Vállalatirányítás GRC Essentials projekt

GRCEssentials projekt

GRC essentials

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara partnerségében 2019 őszétől megvalósuló GRC Essentials projekt korszerű irányítási rendszer bevezetését támogatja kis- és középvállalkozások körében. A projekt az Erasmus+ program keretében öt országból hét partner közreműködésével valósul meg a ciprusi PCX Computers & Information Systems Ltd. vezetésével.

A projekt eredményeként a magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások térítésmentes támogatást kapnak egy kockázati, irányítási, megfelelési modell bevezetésére és fejlesztésére (GRC, Governance, Risk management, Compliance). A jelenleg főleg nagyvállalati környezetben használt GRC-modell kisvállalati környezetre való átdolgozása jelenti az egyik fő projektaktivitást, amelyet mintaprojektek lebonyolítása követ, végül a bevezetési lehetőségek szabványszerű kidolgozása.

A konzorciumi munka három fő pilléréből (képzési terv, tanulási platform kifejlesztése, GRC tanúsítványrendszer bevezetése) jelenleg az első szakasz áll megvalósítás alatt. Az első szakaszban elkészültek az első képzési útmutatók valamennyi szakterületre (vállalatirányítás, kockázatkezelés, megfelelőség), továbbá egy részletes célcsoport-analízis az igények feltárása és jobb megértése céljából. A következő hónapokban az e-learning felület létrehozásán dolgozik a partnerség, emellett a pilot események előkészítésén.

A GRC Essentials projektbe való bekapcsolódás előnyei az érdeklődő vállalkozások számára:

  • Innovatív belső folyamatkezelési rendszer bevezetése
  • Fejlett kockázatkezelési metódusok implementálása
  • A belső és külső szabályozásoknak való áttekinthető, követhető megfelelés biztosítása
  • Nemzetközi kapcsolatok építése

Partnerségünk örömmel fogad minden, a projekt eredményei, célkitűzései és programjai iránt érdeklődő mikro-, kis- és középvállalkozást, továbbá üzleti támogató szervezetek képviselőit. Amennyiben projektünk felkeltette érdeklődését kérjük jelezze számunkra a porjektiroda@bkik.hu címen!

A GRCEssentials projekt magyar nyelvű honlapja: https://grc-essentials.eu/hu/

Képzési platform magyar nyelven: https://grc-essentials.eu/hu/regisztracio/

 

Hírlevelek:

GRCEssentials Hírlevél 1

GRCEssentials Hírlevél 2

GRCEssentials Hírlevél 3

GRCEssentials Hírlevél 4

GRCEssentials Hírlevél 5