Social(i) Makers

Social(i) Makers

Társadalmi innovátorok közép-európai hálózatának létrehozása

A Social(i)Makers projekt célja a társadalmi innovációs kapacitások növelése a társadalom különböző szereplőinek – politikai döntéshozók, pénzügyi intézmények, akadémiai szereplők és társadalmi innovátorok – bevonásával. A projekt keretében megszervezésre kerül a Társadalmi Innovációs Akadémia, amelyen egy kétfázisú oktatási program keretében vehetnek részt képzésben a társadalmi innovátorok (egyének és vállalkozások) a projekt partnerországaiban (Ausztriában, Németországban, Magyarországon, Olaszországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Szlovéniában).

A projekt célja a társadalmilag hasznos ötletek felkarolása, a megvalósításhoz szükséges gyakorlati tudás átadása révén, fő eredménye pedig egy közép-európai hálózat megalapítása, melynek tagjai elkötelezettek a fenntartható társadalmi fejlődés iránt. A projekt keretében egy átfogó, társadalmi innovációkat támogató stratégia is kidolgozásra kerül.

A projekt partnerek által bevont szereplők egy tudásmegosztási folyamaton vesznek részt, mely felkészíti őket hatékony megoldásokkal szolgáló és fenntartható társadalmi innovációs kezdeményezések kialakítására. A kifejlesztett eszközök segítik a társadalmi innováció szereplőit abban, hogy közösen megismerjék és alkalmazzák a leginnovatívabb társadalmi innovációs eszközöket a fenntartható társadalmi innovációs kezdeményezések tervezésére és bevezetésére.

Az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával, az Interreg Central Europe Program keretében megvalósuló projektben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara partnerként vesz részt.

A Social(i)Makers projektbe való bekapcsolódás előnyei a téma iránt érdeklődő vállalkozások számára:

  • részvétel képzésen társadalmilag hasznos ötletek megvalósítása témájában 
  • részvétel a társadalmi innovációval kapcsolatos programokon, rendezvényeken
  • pilot projekthez való csatlakozási lehetőség
  • online fórumokon történő nemzetközi kapcsolatépítés

 Projek adatok:
Vezető partner: Democenter- Sipe Alapítvány, Olaszország
Projekt teljes költségvetése: 3.589.169 EUR
Partneri költségvetés (BKIK): 141.561 EUR
Megvalósítási időszak: 2018.07-2021.06.

További információ: https://bkik.hu/socialimakers illetve projektiroda@bkik.hu