Bridge to Benefits


BRIDGE TO BENEFITS

Elstartolt a Bridge to Benefits Mesterkurzusunk harmadik évada!

A BKIK a nemzetközi projekttevékenysége révén aktívan nyitott a társadalmi hasznossággal bíró vállalkozási formák felé, és a jövőben újabb együttműködés kiépítésére törekszik a társadalmi vállalkozások és a forprofit szervezetek kooperációjának támogatása céljából.

Az elmúlt évek kutatásai alapján a kis- és mikrovállalkozások korlátozott eszközökkel rendelkeznek a társadalmilag hasznos projektek megvalósítása területén, noha egyre erősebb elvárás a gazdasági, üzleti szereplőktől is a fenntartható és felelős működés. Ez a horizontális eszmerendszer leginkább a nagyvállalatok és a tőkeerős középvállalkozások sajátja. A koronavírus-járvány és annak következményei azonban még inkább felerősítették és felértékelték a társadalmilag hasznos együttműködések fejlesztését és támogatásának jelentőségét.

Ezek a körülmények és lehetőségek hívták életre a Bridge to Benefits – Mesterkurzus a felelős vállalkozásokért képzési programot.

A képzési program célja

A Mesterkurzus célja a mikro- és kisvállalkozások fenntarthatóságának növelése egy társadalmi és környezeti hasznosságra fókuszáló tudásmegosztási folyamat biztosításával. Elvárás, hogy a képzés lehetőséget teremtsen a klasszikus vállalkozások és a társadalmi vállalkozások, civil szervezetek, illetve forprofit nagyvállalatok közötti együttműködések kialakítására.

A Mesterkurzus felépítése

A kurzus két nagy részből áll. Több modulból álló, interaktív workshop-sorozat az alábbi modultematika mentén:

  1. Társadalmi és környezeti hasznosság. Mit rejtenek e fogalmak, hogyan kapcsolódhatunk hozzájuk és egymáshoz? 
  2. Civil-vállalati együttműködések szerepe és lehetőségei az üzleti életben 
  3. Üzlet- és projektfejlesztés a társadalmi és környezeti befektetések mentén 
  4. Új marketing és kommunikációs lehetőségek a társadalmi és környezeti hasznosság szolgálatában 
  5. Üzleti és pénzügyi (újra)tervezés a társadalmi befektetések mentén
  6. A Te utad! – együttműködési lehetőségek a vállalkozásod számára 

2. SZAKASZ: PITCH

A képzési szakaszt egy pitch esemény zárja, mely során a résztvevő vállalkozások prezentálják a saját maguk által felvázolt fejlesztési irányokat, együttműködési lehetőségeket. 

A pitch eseményen a zsűri által ítélt legjobb projekt a BKIK által nettó 1000 EUR értékű promóciós támogatást kap. A támogatás a projektről szóló promóciós célú, bemutatkozó videó gyártását és  erre vonatkozó  fizetett közösségi médiahirdetést tartalmaz. A videó és a közösségi média hirdetés lebonyolítását a BKIK által megbízott kommunikációs ügynökség készíti.

3. SZAKASZ: PILOT PROJEKTEK MEGVALÓSÍTÁSA (6 HÓNAP)

A pitch-et követően a kialakított partnerségek a megegyezésük alapján pilot projektet valósíthatnak meg. A pilot projektek meghatározó része a bevont partnerek által biztosított mentorálás.

Szakmai partnerek, együttműködők, szervezők

A program megvalósítását és koordinációját a BKIK Projektmenedzsment Irodája végzi. Szakmai közreműködők: a Civil Impact Nonprofit Kft., valamint Majoros Zsuzsanna társadalmi vállalkozási szakértő és coach.

A program mentor partnerei: Auchan Retail, BDO Magyarország, bp Magyarország, dm Kft., EGIS Gyógyszergyár Zrt., Erste Bank, Magnet Bank, MET Csoport, Praktiker, PwC Magyarország, SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft., Szerencsejáték Zrt., TATA Consultancy Services, Telekom, UniCredit Bank, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Társadalmi Hasznosságú Befektetők, Felelős Gasztrohős, Kemence Egyesület, Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, Pécsi Tudományegyetem

További információ

BKIK Projektmenedzsment Iroda
Email: projektiroda@bkik.hu